Leven naar een doelstelling

Als je weet wat je wilt bereiken kun je een plan maken daar te komen. Dat klinkt heel simpel maar in de dagelijkse praktijk van mijn management ondersteuning naar bedrijven zie ik vaak dat een doel niet is gesteld of niet duidelijk is. Om naar het doel te komen heb je ondersteuning nodig, toewijding, een afspraak met jezelf, geen excuses, data, discipline, humor; kortom er komt veel bij kijken. Okay concreet. In de laatste week maart bij 95,7 kilo had ik het doel gesteld dat wanneer we een weekendje naar Kopenhagen gaan ik niet meer dan 85 kilo zou wegen. Dat weekend stond gepland op 7 juli, dus ik had zo’n 3 maanden. Ook goed om een hoofddoel op te delen in subdoelen. Iets meer dan 3 kilo per maand. Zou dat lukken? Wat ik me heel goed herinneren kan, is dat het begin heel moeilijk was. Om calisthenic sets af te werken met 10 kilo daarbij meer of minder mee te zeulen maakt een groot verschil. Om interval training te doen met 45 minuten rennen buiten, idem.

En als het dan toch al zo zwaar was, op de weegschaal zag je nauwelijks verschil in het begin terwijl de inspanning het hoogst was. Hoe frustrerend is dat! Doorzetten is de enige keuze. Gelukkig had ik Stackey al gevonden, mijn personal coach / trainer. Hij liet me doorbijten als ik wilde opgeven en droeg ook een deel van de extra bagage die ik mezelf had opgelegd. Over hem en zijn unieke kwaliteiten kom ik volgende week terug. Stay tuned!

Stackeytime.com
Stackeytime.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *